Διακοπές στην Κατασκήνωση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

images ...Της Τζένης Κορτζή-- 
Η ζωή στην κατασκήνωση είναι μια καινούργια και μοναδική εμπειρία, που ο μικρός νέος κατασκηνωτής καλείται να βιώσει μόνος του, χωρίς τους γονείς του. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, έτσι ώστε αυτά να μπορέσουν να περάσουν ένα αξέχαστο δημιουργικό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα, όπου θα γνωρίσουν νέους φίλους και θα διασκεδάσουν μέσα από νέες, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να πραγματοποιήσουν μια μικρή έρευνα για τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν, τι προσφέρουν, που βρίσκονται, κ.λ.π. Αφού καταλήξουν στην απόφασή τους, είναι αναγκαίο να επισκεφτούν την κατασκήνωση την οποία έχουν επιλέξει για τα παιδιά τους πριν την έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων, ώστε να δουν τους χώρους και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που είναι εκεί υπεύθυνοι για την διαμονή των παιδιών και τις δραστηριότητες. Έτσι, θα λυθούν οι όποιες απορίες και τα παιδιά θα έχουν ήδη μια εικόνα του χώρου.
Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αποχωρίζονται τα παιδιά τους για λίγο και είναι σημαντικό να εμπιστευτούν τους ανθρώπους της κατασκήνωσης.
Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του παιδιού για την κατασκήνωση, ετοιμάστε μαζί τα πράγματά του και μιλήστε του για τους νέους φίλους, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες που θα δοκιμάσει.     
Τέλος, αποφύγετε να επικοινωνήστε μαζί του τις πρώτες δύο ημέρες, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα, χωρίς να σκέφτεται ότι εσείς στενοχωριέστε. Δώστε του την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκείνο μαζί σας για να σας πει πως περνάει.
Το καλοκαίρι στην κατασκήνωση είναι σίγουρα μια διαφορετική επιλογή. Μια επιλογή που, όμως, βοηθά το παιδί να γίνει ανεξάρτητο και σαφώς προσφέρει εμπειρίες και αναμνήσεις που θα το συντροφεύουν σε όλη του την ζωή!!!     freelandcamp2
-----------------------------
Τζένη Κορτζή:
«Γεννήθηκα το 1971 στο Ιλλινόϊς των Η.Π.Α , από γονείς Σπαρτιάτες , που με την βοήθειά τους έμαθα να είμαι δυνατή ,να στηρίζομαι στον εαυτό μου και να αποκτήσω πια στα .....40  αυτοπεποίθηση !!! Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με όνειρο (απατηλό) να διδάξω σε σχολείο.  Η ελευθερία του επαγγέλματος μου, η αγάπη μου για τα παιδιά και την φύση με οδήγησαν στο να δημιουργήσω με το σύζυγό μου Αλέξανδρο, μια παιδική κατασκήνωση ! Έχω μια μικρή κορούλα, 'Aρτεμις το όνομά της, παιδί που μεγαλώνει ( από μηνών ) στη εξοχή με πολλή οξυγόνο και παιχνίδι. Ακούμε μαζί ( μανιωδώς θα έλεγα ) Χατζηγιάννη και τρώμε γλυκά που φτιάχνουμε μαζί με τον φίλο μας, όπως λέει τον Στέλιο ( για όποιον δεν κατάλαβε τον Παρλιάρο ). Όνειρο της να γίνει ο επόμενος.... Master chef junior ....!!! (χα,χα,χα ).

πηγή